Metal Müziğin Kara Ayı: ARALIK …

Metal müzik camiasının belki de en karanlık aylarından biri olarak anılan Aralık ayıdır. Nedeni ise, metal müzik dünyasının en önemli iki ismi Chuck Schuldiner (2001) ve Dimebag Darrell (2004) aramızdan ayrılması olarak açıklanabilir.

İki müzisyenin müziğin zirvesinde yaşadıkları ölümleri neticesinde bir çok kişi bu günü kara bir ay olarak nitelendirmektedir.

İlk olarak hayatının baharında metal müziğin eşsiz eserlerini ve bir müziğin doğuşuna imza atan Chuck Schuldiner olacaktır. Tam 21 yıl önce bugün 13.12.2001 tarihinde yakalandığı kanser hastalığı sonucunda aramızdan ayrılan müzisyen, geride sayısız eserler bırakmıştır.

Ölümü sonrasında cenazesinde  Mike PattonDimebag DarrellGlen BentonKing DiamondVille ValoTrey AzagthothMax Cavalera ve o güne kadar Death kadrosunda bulunmuş bütün müzisyenler yer aldılar.

Schuldiner, ilk olarak 1983’te Mantas isimli grubun ritim/solo gitaristi ve vokalisti idi. Ardından 1984 yılında grubun ismini Death olarak değiştirmeye karar verdi. Death Metal‘ın yaratıcısı ve Florida Death Metali ekolünün öncüsü olan müzisyen olarak görülür ve Death Metal’in Babası olarak ünlenmiştir.

 

Death metal topluluğu kuran Chuck Schildiner bu grubun yanı sıra Control Denied ve Voodoocult gibi gruplarında oluşunda etkin rol oynamıştır.

DEATHCHUCK


Metal müzikte yine ilklerin imzası bulunan bir diğer isim ise Dimebag Darell’dir.

İlk groove metali dünyaya duyuran isimlerin başında gelen Dimebag ve Pantera grubu piyasaya sürdükleri 1990 yılına ait albümleri Cowboys from Hell ile bilikte bu müzik türünü tüm dünyaya duyurdular.

Dimebag Darrell’da aynı Chuck Schuldiner gibi hayatının baharında aramızdan ayrılan bir diğer müzisyendir. Tarihler 8 Aralık 2004 yılını gösterdiğinde çılgın bir hayranı tarafından sahnede başından vurularak hayatını kaybetmiştir.

Pantera ,Damageplan ve Reel Meets Rebel grupları ile adından söz ettiren ve eşsiz gitar çalması ile kukların pasını alan Dimebag Darrell’ın ölümünün üzerinden yaklaşık 18 yıl geçti.

Yorum bırakın